Hur det hela började.

Bryggmästare PG är uppvuxen i Jönköping och gjorde sin AT-tjänst på gotland i början på 80-talet. Det var där allt började.

På 80-talet var poppis att drick vin, men det var inte PG så förtjus i. Det fanns massor med vin på Systembolaget men där stod endast 4 olika sorter öl.

PG tröttnade och började brygga öl själv. Det fanns då inte många mikrobryggerier och det var svårt att få tag i öljäst. Kronjäst från ICA fick fungera till att börja med, men PG reste senare runt till bland annat Bornholm och Skottland för att leta reda på bra öljast.

Ölen tappades från början på flaska där den fick sekundärjäsa, med denna metod blev det bara 4-3 kok per år av 20 - 25 liter. PG tvingade ölen på sina vänner, och det smakade då inte så gott.

 
 
 

Torsöl idag.

I många år var PG Larssons byggverksamheten endast en hobby men idag bryggs ca 5 000 Liter per år.

1983 gick flyttlasset till Stenstorp. Öltillverkningen fortsatte med det var efter flytten till Östersundet, Mariestad som bryggeriet verkligheten började ta form. Där byggde PG om den före detta verkstaden på tomten till ett bryggeri och Idag bryggs 800 liter åt gången i stora kärlfat.

Förutom till systembolaget levererar PG sin öl till restauranger runt Mariestad och Skövde.

bara-pg-kopia.jpg
 

Egenodling

Vi förstår hur viktigt det är med äkta råvaror - därför smaksatts de olika sorterna med bland annat av humle, ene, ringblomma & brännässlor som odlas på gården. Även honung från den egna ger det lilla extra till ölen. Fran bi-odlingen görs även handkräm, skokräm, ljus samt lepsyp.

Dessa ingredienser blandas med passion, kreativitet, kärlek och ambition i varje brygd. Det är vårt recept på riktigt bra öl!

Läs mer om våran egenodlade humle här.

16.png